RISOTTO DE CARXOFES

Diumenge vaig tenir sa meva primera experiència amb es risotto, no va quedar malament, però crec que necessitaré fer-ne unes quantes vegades més per millorar-ne els resultats. El cuquet de fer-ne m'entrà mirant el blog els fogons de la Bordeta, crec que d'allà podré treure bones idees per millorar-lo, ja vos contaré.



Per dues persones
200 g d’arròs
2 carxofes
1 ceba
Brou de verdures
Un tassonet de blanc
Oli, sal i pebrebò
Mantequilla
Formatge parmesà

Sofregim sa ceba amb un poquet d'oli a foc suau, després hi afegim ses carxofes tallades a làmines fines, quan comenci a tenir color, afegir s'arroç donant un parell de voltes. Afegim el vi blanc i deixam reduïr. Hi començar a afegir es brou (que hem de tenir calent) en petites quantitats. Per fer es risotto hem d'afegir el brou poc a poc sense deixar de remenar, a mesura que l'arroç se'l va bebent. Ho courem 15-18 minuts segons el tipus d'arroç. Quan estigui a punt retiram el risotto del foc. Hi afegim un tros de mantequilla i parmesà ratllat, remenant perquè quedi ben lligat. Es pot acompanyar d'una ensalada.



1 comentari:

  1. Doncs t'ha quedat molt bo i ben presentat. Tens raó als fogons de la Bordeta hi ha un munt d'idees. Ja les anirem tastant, oi?
    Petons

    ResponElimina